مردها در چه سنی میل جنسیشان کم می شود؟
کاهش میل جنسی در طول زندگی انسان فرایند کاملاً طبیعی است و میتواند برای هر مرد یا زن این اتفاق بیفتد. هرچند شهوت مرد ها به مرور زمان و با افزایش سن کم میشود اما خواسته آنها برای لذت بردن از فعالیت جنسی تغییر نمی کند. علاوه بر این خیلی از افراد در سنین بالا تا به علت تغییرات هورمونی، افزایش وزن، خستگی و استرس داروهای مختلفی مصرف میکنند که می تواند میل جنسی و کیفیت آن را تحت تاثیر قرار دهد. برای کسب آگاهی بیشتر در این زمینه از مشاوره جنسی تلفنی مشورت بخواهید.
مردها در چه سنی میل جنسیشان کم می شود؟
میل جنسی در دهه بیست زندگی به بیشتری حد خود می رسد. برای زن ها با کاهش باروری بالا میرود و سپس بعد از یائسگی کم می گردد. برای مرد ها در دهه دوم به بیشترین حد می رسد و سپس به تدریج کاهش پیدا میکند. به گزارش برخی از روانشناسان بین سن و میل جنسی رابطه نزدیکی وجود دارد. در حالی که با بالا رفتن سن میل جنسی کم می شود دلیلی برای این که کلا رابطه جنسی را تجربه نکنید وجود ندارد. میل جنسی افراد ابتدا توسط عملکرد مغز، هورمون ها و باورها و نگرش ها در مورد رابطه جنسی مشخص می شود. این عوامل میتواند به علت وضعیت روانی، سطح اضطراب، سلامت کلی و تغییرات هورمونی بلندمدت تغییر نماید. در کنار این عوامل، بر اساس وضعیت ذهنی، سطح استرس و هورمون های افراد هم میل جنسی شان دستخوش تغییرات گوناگون می شود.
افزایش سن و تغییرات میل جنسی
افزایش و کاهش میل جنسی و افزایش آن برای افراد فرق می کند. هورمون های زنانه، کنترل بارداری، هورمونی بارداری و یائسگی تمام آنها در ایجاد میل جنسی افراد تاثیر گذار هستند و تغییرات زیادی را ایجاد می کند. برای مردها تاثیرات ابتدایی بر میل جنسی شامل سطح تستوسترون و سلامت کلی آنها میباشد. در حالی که تستوسترون به عنوان یک هورمون مردانه محسوب میشود زنان هم دارای مقداری از این هورمون می باشند. همچنین برای آشنایی با بهترین سن شروع رابطه جنسی کلیک کنید.
1-دهه دوم
غیر از جنسیت بیولوژیکی سطح تستسترون در دهه ۲۰ زندگی به بیشترین حد میرسد. میل جنسی به طور مستقیم به کمک هورمون تستسترون تاثیر می گذارد. در مردان سطح تستسترون در دهه ۲ زندگی به بیشترین حد خود میرسد و بعد از آن به تدریج کمتر میشود با این حال مردها به طور کلی در طول این دهه به اندازه کافی تستوسترون دارند تا بتوانند یک رابطه جنسی با کیفیت را تجربه کنند. باروری زن ها در اواخر دهه نیز شروع به کاهش می کند و این کاهش سبب افزایش میل جنسی زنان و مردان می گردند. هر چند دلیل این عوامل برای متخصصان مهم است اما احتمال دارد این روش برای تشویق بدن به تولید مثل قبل از اینکه خیلی دیر شود باشد.
کم شدن تستسترون تا دهه ۳ ادامه پیدا میکند. در مردها برخی از تحقیقات نشانگر آن است که این نرخ کاهش احتمال دارد تا حدود ۴۰ سالگی تا حدود یک درصد در سال بالا رود. برای خیلی از زن ها دهه سی به دلیل میل جنسی بالا زمانی است که شهوت به اوج خود می رسد. تخیلات جنسی هم احتمال دارد بالا رود. ممکن است متوجه شوید که رابطه جنسی زیادی دارید و میل شما به برقراری آن بیشتر شده است.
3-مردها در چه سنی میل جنسیشان کم می شود؟ | دهه چهارم
طبق تحقیقات و مطالعات در مردها کم شدن میل جنسی در دهه ۴ به طور معمولی بارزتر است و سبب نارضایتی زندگی زناشویی می شود. آنها کمتر نعوظ کامل و بلند مدت را تجربه میکنند و کمتر تمایل به رابطه جنسی پیدا می کنند. در این اختلال نعوظ بیشتر از گذشته بروز پیدا میکند. برای زن ها قبل یائسگی غالباً در دهه ۴ آغاز میشود که به معنای کاهش سطح استروژن یا هورمون های زنانه میباشد. استروژن کم می تواند به معنای خشکی واژن باشد که سبب نزدیکی دردناک شود. تستسترون در این زمان به تدریج کاهش پیدا میکند و همه اینها میتواند باعث کم شدن میل جنسی میشود.
4-مردها در چه سنی میل جنسیشان کم می شود؟ | دهه پنجم
در دهه ۵۰ هم مردها و هم زن ها میل و علاقه جنسی شان کمتر می شود. تغییرات جسمانی آشکار در این زمان شامل خشکی واژن، لذت جسمانی کمتر، کاهش عملکرد کلی جنسی، کاهش حجم انزال و نعوظ با کیفیت پایین میباشد. طبق تحقیقات و مطالعات در مردها کاهش سلامت جسمانی یکی از دلایل اصلی کم شدن فعالیت جنسی میباشد. با این حال محققان بیان میکنند که میل و فعالیت و عملکرد جنسی در طول این دهه زندگی می تواند به قوت خود باقی بماند. برای درک بهتر مطالعه مقاله رابطه جنسی در سنین بالا پیشنهاد می شود.
5-مردها در چه سنی میل جنسیشان کم می شود؟ | دهه ششم به بعد
اختلالات عملکرد جنسی بیماری مزمن و مرگ همسر بعد از ۶۰ سالگی بیشتر می شود و همگی سبب کاهش دائمی و فعالیت جنسی می گردد. با این حال به این معنا نیست که تصور کنید با افزایش سن باید رابطه جنسی کاملاً کنار گذاشته شود. تحقیقات نشان دهنده آن است که افراد در دهه ۶ و بالاتر از آن همچنان می تواند فعالیت جنسی رضایت بخش را تجربه کنند. یک مطالعه هلندی در سال ۲۰۱۷ نشان داد که میزان فعالیت جنسی در در افراد مسن ساکن این کشور همچنان وجود دارد و و نیمی از آن ها که همسر داشتند فعالیت جنسی را گزارش کرده بودند.
علاوه بر این تحقیقات دیگر نشان داد که زنان بالای ۶۰ سال هم رابطه جنسی را همچنان برای زندگی لازم می دانستند. برخی از عوامل همچون نگرانی درباره ظاهر بدن با افزایش سن، فشار و احساس درد، خستگی مزمن، اختلال در نعوظ و نشانه های واژن بعد از یائسگی سبب کم شدن میل جنسی در این سن می شود.
عوامل موثر بر رابطه جنسی مردان میانسال
امور زیادی بر کاهش یا افزایش میل جنسی مردان و زنان تاثیر گذار است. مهمترین عوامل موثر بر رابطه جنسی مردان میانسال شامل موارد زیر هستند:
1-اختلالات هورمونی
اختلالات هورمونی یکی از اساسی ترین عوامل تاثیر گذار در کم شدن میل جنسی به شمار میرود. این امر در کم شدن هورمون تستوسترون هم بسیار تاثیر گذار است. این هورمون باعث افزایش تحریک پذیری جنسی می شود بنابراین کاهش آن در میل جنسی هم نقش دارد.
2-مردها در چه سنی میل جنسیشان کم می شود؟ | اختلال نعوظ
اختلال نعوظ مهمترین عامل در ناکارآمدی جنسی محسوب میشود. در هنگام ایجاد این عارضه آلت تناسلی مردها به شرایط تحریک کامل نرسیده یا نمی تواند آن را حفظ کند. بدیهی است که این عوامل سبب نارضایتی جنسی می شود. عواملی همچون بروز بیماری هایی مانند اختلال دستگاه درون ریز، مشکلات عصبی و افسردگی اضطراب، کاهش سطح هورمون تستوسترون و برخی از موارد در ایجاد این عارضه نقش دارند.
3-مشکلات ارتباطی
یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر رابطه جنسی در سنین میانسالی می تواند عوامل خانوادگی و مشکلات مربوط به آن باشد. طبیعتا کسی که در سن میانسالی برای فرزندانش مشکلاتی پیش می آید به راحتی نمی تواند بر مسائل جنسی تمرکز داشته باشد و این عوامل سبب کم شدن میل او می شود. علاوه بر این نارضایتی جنسی همسر و یا وجود اختلال یا اضطراب عملکرد جنسی در او هم می تواند در رابطه جنسی مردها تاثیر بگذارد.
چگونه میل جنسی را افزایش دهیم؟
در حالی که میل جنسی به مرور زمان در طول زندگی تغییر می کند این بدان معنا نیست که فرد باید فعالیت جنسی خود را متوقف کند. ابتدا بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید تا متوجه شوید آیا تغییر طبیعی است یا اختلال در عملکرد جنسی میباشد. با توجه به آنچه که متوجه می شوید ممکن است برای شما دارو تجویز شود یا به شما دریافتن راه هایی جهت بهبود آن کمک کنند. اگر کاهش میل جنسی تنها مرتبط با بالا رفتن سن بود احتمال دارد با تغییرات سبک زندگی بتوانید میل جنسی خود را افزایش دهید. برخی از این راهکارها شامل موارد زیر هستند:
1-ورزش و آمادگی جسمانی را افزایش دهید
ورزش، سطح فعالیت و تناسب اندام همگی با میل جنسی در ارتباط هستند. خوشبختانه بر اساس برخی تحقیقات حتی با کمی تحرک و فعالیت بدنی می توانید میل جنسی را بالا ببرید. مطالعات و تحقیقات همچنین عواملی مانند چاقی و کم تحرکی را مرتبط با اختلال عملکرد جنسی دانسته اند. مرد هایی که شاخص توده بدنی آنها بالاتر از ۳۰ درصد بیشتر در معرض اختلال نعوظ قرار داشتند. حدود ۴۰ درصد از آنها با کم شدن میل جنسی و ۵۰ درصد هم مشکل عملکرد جنسی داشتند. در این رابطه مطالعه مقاله حرکات یوگا برای بهبود رابطه جنسی پیشنهاد می شود.
با ورزش شما میتوانید به کاهش وزن خود کمک کنید، سلامت قلب را تضمین نمایید، انرژی و استقامت را بالا ببرید و خلق و خو و سلامت روان را بهبود ببخشید، درد مزمن را کم کرده و به مدیریت شرایط مزمن همچون دیابت نوع دو کمک کنید. تمامی عوامل می توانند سبب تقویت میل جنسی شوند. اما هالی که فعالیت بهتر از نداشتن آن است احتمال دارد با ورزش زیاد هم به میل جنسی خود صدمه وارد کنید. طبق تحقیقات تمرینات استقامتی شدید و منظم می تواند میل جنسی مردها را کم کند. درباره تاثیر ورزش بر نعوظ بیشتر بخوانید.
2-غذاهای تقویت کننده میل جنسی بخورید
برخی از غذاها میتواند به افزایش میل جنسی انسان کمک کنند و این کار را با بهبود گردش خون و افزایش انرژی انجام می دهند که بسیار اهمیت دارد. برخی از غذاهای مناسب برای تقویت میل جنسی شامل تره فرنگی، موسیر، پیاز، سیر، اسفناج، سیب زمینی های شیرین، هندوانه، بلوبری، توت فرنگی، آووکادو ها و صدف خام هستند. همچنین بهتر است از غذاهایی که باعث کاهش میل جنسی و عملکرد شما می شوند خودداری کنید. برخی از آنها سطح تستوسترون را کم می کنند در حالی که برخی دیگر باعث اختلالاتی در گردش خون می شوند. غذاهای کاهش دهنده میل جنسی مانند سویا و محصولات مبتنی بر سویا، ریشه شیرین بیان، نعناع و چربی ترانس همچنین چربی های اشباع شده مانند گوشت گاو و چرب و گوشت خوک، پنیر و انواع الکل هستند.
3-استرس را مدیریت کنید
اثر تغییرات مختلفی ایجاد می کند و بر عملکرد بدن تاثیر گذار است. استرس دائمی سبب بالا رفتن سطح هورمونی به نام کورتیزول می گردد که میتواند باعث سرکوب هورمون های جنسی شود و به دنبال آن میل جنسی را کم کند. علاوه بر این استرس برخلق و خو و شرایط روحی و روانی انسان تاثیرات ناخوشایندی می گذارد و سبب کم شدن میل جنسی میشود. شما با انجام کارهایی همچون یوگا مدیتیشن و استفاده از تکنیک های مبتنی بر ذهن آگاهی، ورزش ،یادگیری تکنیک های آرام سازی و حذف عوامل استرس زا تا حد امکان میتوانید استرس خود را مدیریت کنید. هنگامی که استرس انسان کم شود هورمون ها هم به حالت عادی باز می گردند.
4-بهبود کیفیت خواب
طبق برخی از تحقیقات خواب ضعیف و میل جنسی کم در ارتباط است. بنابراین لازم است که افراد بهداشت خواب خود را بررسی کنند. برخی از نکات لازم برای خواب بهتر این است که قبل از خواب از الکل و مصرف کافئین خودداری کنید تا حد امکان استفاده از صفحه نمایش در شب و قرار گرفتن در معرض نور های روشن را کم کرده و اگر در ۲۰ دقیقه نتوانستید بخوابید بلند شوید و یا فعالیت آرام انجام دهید، از زمانی که خسته هستید به رختخواب بروید، ۸ تا ۹ ساعت در شبانه روز را برای خواب راحت اختصاص دهید، برنامه خواب ثابتی داشته باشید حتی آخر هفته ها و در طول تعطیلات، اتاق خواب خود را آرام و تاریک نمایید، از تخت خواب برای خواب و رابطه جنسی استفاده کنید و یک روتین آرام بخش قبل از خواب داشته باشید.
5-از عوارض احتمالی داروهای مصرفی مطلع شوید
عوارض جانبی داروها می تواند سبب کم شدن میل جنسی مردها شود. علاوه بر این برخی از داروها اختلال نعوظ ایجاد می کند. بنابراین در مصرف آن ها حتما باید با پزشک خود مشورت کنید و با توصیه او دوز دارو را کم کنید یا کنار بگذارید. برخی از داروهای که سبب کاهش میل جنسی میشوند شامل داروهای ضد افسردگی، آنتیهیستامینها، داروهای فشار خون، داروهای کاهش کلسترول و داروهای زخم هستند.
6-درباره نگرانی های خود با همسرتان صحبت کنید
در مورد نگرانی های تان درباره کم شدن میل جنسی با همسر خود راحت صحبت کنید. در مورد اینکه ظاهر تان چه تغییری کرده است و شرایط خود ناراضی هستید شفاف باشید. اگر هر دوی شما از کم شدن شهوت و کاهش عملکرد جنسی راضی نیستید بهتر است با یک متخصص در این زمینه صحبت کنید. برخی از افراد با افزایش سن تصویر بدنی ضعیفی از خود پیدا می کنند و اعتماد به نفس شان را از دست میدهند اما نباید اجازه داد که این افکار مانع عملکرد جنسی و میل جنسی شود. این را بدانید که برخی از زن و مردهای مسن تر زندگی جنسی خود را در مقایسه با جوان ها بهتر تجربه می کنند. یکی از دلایل آن این است که آنها زمان و حریم خصوصی بیشتری دارند و می توانند صمیمیت بیشتری با همسر خود داشته باشند.
7-ارتباط با شریک زندگی خود
ارتباط عاطفی با با همسر سبب بالا رفتن میل و برانگیختگی جنسی می گردد. زن ها بیشتر از مرد ها ارتباط عاطفی را لازمه آغاز ارتباط جنسی میدانند. کارشناسان برای بالا رفتن میل جنسی راهکارهای زیر را پیشنهاد میکنند. هنگام صحبت با یکدیگر وسایل متفرقه مانند موبایل را کنار بگذارید و به یکدیگر گوش جان بسپارید، وقتی مشکلی پیش می آید سعی کنید شریکتان را درک کنید و خودتان را جای او بگذارید، همدیگر را به صورت عاشقانه لمس کنید و به یکدیگر توجه کنید و اگر نمی توانید ارتباط عاطفی مجددی با همسر خود داشته باشید بهتر است برای بهبود رابطه عاطفی از یک مشاور و خانواده درمانگر کمک بگیرید.
سخن آخر
این روزها به دلیل عوامل مختلف استرس زا و شرایط و فشارهای مالی یا مسائل خانوادگی میل جنسی می تواند در مرد و زن حتی در سنین پایین تر هم کاهش یابد. بنابراین به غیر از ارزیابی وضعیت جسمانی و هورمونی، بهتر است که با یک مشاوره روانشناسی در این زمینه مشورت کرد.