خوردن میوه بعد از صرف غذا
در اینجا هم دو حالت پیش میآید:
۱. تقریبا همه بعد از خوردن غذا احساس میکنند دلشان میخواهد خوراکی شیرینی بخورند و تا آن را نخورند، غذایشان هضم نمیشود و احساس آسودگی نمیکنند. متابولیک بدن، خود به خود چنین فرمانی را صادر میکند. خیلیها به این دلیل بعد از غذا میوه میخورند.
میوههای شیرین قند بالایی دارند و باعث افزایش حس سیری میشوند و میتوانند عملکردی معکوس داشته باشند.
یعنی نهتنها باعث هضم غذا نمیشوند بلکه فرد با خوردن آنها احساس سنگینی بیشتری میکند و گمان میکند هنوز به قدر کافی میوه نخورده است و ناراحتیهایی - هرچند کوتاهمدت- برای خودش ایجاد میکند.
میوههایی با گلایسمیک پایین، باید جایگزین میوه شیرین بشوند. موز کمتر رسیده، گیلاس، آلبالو، پرتقال، خیار، نارنگی و گلابی گزینههای مناسبی هستند.
۲. در حالتی دیگر، همانطور که گفته شد، ممکن است بدن انسولین ترشح کند و اشتهای مجدد ایجاد شود.
آن وقت فرد میخواهد دوباره غذا بخورد. باز کالری اضافی باید ذخیره شود. متعاقبا چاقی بروز کند و خدای ناکرده بیماریهای مرتبط با چاقی به دنبالش بیاید.
تاکید خیلیها برای استفاده از میوه به خاطر بهرهمندی از فیبر آن است، در حالی که میزان فیبر موجود در سبزیجات بسیار بیشتر از میوههاست. اما علاوه بر فیبر، میوه سرشار از املاح و ویتامینهاست و بدن برای حفظ سلامت خود به آنها احتیاج دارد. طوری که کمبود این مواد ضروری، سلامت را به مخاطره میاندازد و به سختی میتوان جایگزینی برایشان پیدا کرد.ه