وبلاگ دیم
راز های زندکی

با ورزش کردن احتمال بروز بیماری قلبی و عروقی را کاهش دهد..

115
...

بر اساس یک مطالعه جدید، فعالیت‌های فیزیکی می‌تواند با تأثیر بر واکنش‌های #استرس در مغز، احتمال بروز بیماری قلبی و عروقی را کاهش دهد.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، این مطالعه که توسط محققان بیمارستان عمومی ماساچوست صورت گرفته و در مجله دانشکده قلب و عروق آمریکا منتشر شد، سوابق پزشکی بیش از ۵۰ هزار نفر را که در یک نظرسنجی درباره فعالیت بدنی شرکت کرده بودند مورد بررسی قرار داد. در یک پایش کوچکتر از ۷۷۴ شرکت‌کننده در مطالعه نیز آزمایش‌های تصویربرداری مغزی برای کمک به اندازه‌گیری فعالیت مغز مرتبط با استرس گرفته شد. (فعالیت مغز مرتبط با استرس به فعالیت‌هایی اشاره دارد که مغز در پاسخ به شرایط استرس آنها را انجام می‌دهد.)

پس از یک پیگیری ۱۰ ساله، محققان دریافتند ابتلا به #بیماری_قلبی عروقی در افرادی که به مقدار توصیه شده ورزش می‌کردند در مقایسه با افرادی که ورزش نمی‌کردند، ۲۳ درصد کمتر بود.

پژوهشگران متوجه شدند که رابطه معکوسی بین فعالیت‌های فیزیکی و فعالیت‌های مغزی مرتبط با استرس وجود دارد: ورزش بیشتر باعث فعالیت مغزی مرتبط با استرس کمتر می‌شود. به طور مثال ورزش در افراد مبتلا به #افسردگی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را تقریبا دوبرابر کاهش داده بود.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیماری قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است، به طوری که در سال ۲۰۱۹ ، تعداد ۱۷.۹ میلیون نفر بر اثر آن، جان خود را از دست داده‌اند. ۸۵ درصد از این مرگ و میرها در اثر سکته مغزی یا حمله قلبی بوده است.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، افسردگی تقریباً ۲۸۰ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

افراد مبتلا به افسردگی ممکن است دچار افزایش فشار خون و استرس باشند که از عوامل خطر بیماری قلبی هستند. علاوه بر این، آنها ممکن است بیشتر مستعد مصرف الکل، شکر یا غذاهای فرآوری شده، سیگار و عدم فعالیت بدنی باشند که می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد.

بسیاری از داروهای افسردگی به درمان این بیماری کمک می‌کنند. اما ورزش می‌تواند با تأثیرگذاری طبیعی بر شیمی مغز، از راه‌های مختلفی با آن مقابله کند: تنظیم هورمون‌های اشتها، کاهش التهاب، کاهش استرس، و افزایش متابولیسم.