یکی از عناصر اصلی یک رابطه زناشویی رابطه جنسی است. اگر زوجین رابطه جنسی خوبی داشده باشند، دوام زندگی مشترک آنها نیز بیشتر خواهد بود. زود انزالی به عنوان یکی از شایعترین مشکلات در رابطه جنسی مطرح است. بحث زود انزالی را با توضیحاتی در ارتباط با چگونگی انزال یا ارگاسم آغاز میکنیم.
مغز، ساقه مغز، اعصابی که از مغز میآیند، مدیاتورهای عصبی، مواد هورمونی و آنزیمهایی که در اتصالات عصبی وجود دارند، همه و همه در فرآیند انزال و مکانیسم آن نقش دارند. انزال زمانی رخ میدهد که مایع انزالی از آلت تناسلی خارج شود. پرستات حدود نیم سی سی از حجم کلی مایع منی را تولید میکند. همچنین همه مواد از بیضهها، لولههای منی بر اپیدیدیم، کیسههای منی داخل پروستات ترشحه میشوند و زمان انزال تخلیه میگردند.
زود انزالی معمولاً با دو منشاء جسمی و روانی ایجاد میشود. اگر قبل از دخول یا کمی بعد از شروع دخول (زیر دو دقیقه) انزال اتفاق بیفتد، در اصطلاح میگوییم، فرد دچار زود انزالی میباشد. اگر در افرادی که این شرط زمانی (انزال زیر دو دقیقه) در انزال یا ارگاسم را دارند، دو مورد عدم رضایت پارتنر از این شرایط و همچنین عدم کنترل ارگاسم توسط خود شخص و نارضایتی او از این وضعیت، وجود داشته باشد، اقدامات درمانی شروع شده و صورت میگیرد.
1- اضطراب نگرانی از تکرار زود انزالی قبل از برقراری ارتباط
2- سرزنشهای پارتنر
3- شریک جنسی جدید میتواند فرد را مستعد زود انزالی کند
1- افزایش دفعات رابطه جنسی
2- تکرار رابطه جنسی با وقفه زمانی کوتاه
3- قطع برخی از داروها
4- درمان دارویی